(recept
si oblíbilo 148 návštěvníků)
Kapusta - tak, jak ji miluje můj syn
Potřebné ingredience
cibule, máslo (olej), kapusta, solčanka, cukr, kmín, brambory
Postup přípravy
Na oleji nebo másle zpěníme cibulku, pak přidáme nadrobno nakrájenou kapustu, přidáme na kostičky nakrájené brambory. Přidáme trošku cukru, kmínu, solčanku nebo jen sůl.
Dusíme až je kapusta měkká. Pak rozmačkáme brambory, pro větší děti můžeme nechat jen tak.
Lze udělat jen tak nebo s masem. Jídlo je velice zdravé a chutné.
Dusíme až je kapusta měkká. Pak rozmačkáme brambory, pro větší děti můžeme nechat jen tak.
Lze udělat jen tak nebo s masem. Jídlo je velice zdravé a chutné.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
veronique1980
(upraveno)
25. 2. 2013, 15:10
Vynikající recept, je to obrovská mňamka, kdo má rád dušenou zeleninu bude nadšený. Trochu jsem váhala, zda dusit bez podlití vodou, tak jsem tam asi deci nalila, ale asi by nebylo potřeba. K tomu jsem orestovala vepřové maso s trochou grilovacího koření (spíše pro chlapy nutné) a snědla jsem tři misky jak mi to chutnalo. Děkuji za inspiraci na kapustu! Verča
Marzogato
(upraveno)
3. 11. 2011, 15:24
Jani, děkuji za super recept!!! Chutnalo synkovi i nám dospělým . Opravdu výborné a rychlé jídlo Přepisuji do svého sešitu receptů . Díky, Jitka .
kojal
(upraveno)
21. 7. 2011, 13:41
Naši doma také kapustu milují. Buďto klasicky, nebo ji udělám tak, že uvařenou pomelu na masovém strojku (posekám v robotu), zahustím a okořením. Uvařené brambory umíchám na bramborou kaši a vše smíchám dohromady. K tomu třeba kousek kabanosu, klobásku, nebo i vařené vejce, maso, nebo nic. Takhle se to dělá v Holandsku a je opravdu výborná.
rybicky44
(upraveno)
21. 7. 2011, 12:38
Výborný recepr,znám ho od maminky mého přítele,Akorát já k tomu podávám opečený salám nebo klobásku a nebo volské oko a je to fakt mňam
Pája22
(upraveno)
27. 8. 2007, 12:37
Tak Jani v sobotu jsem kapustu dělala, jen jsem nedala brambory do kapusty,ale zvlášť a pekla k tomu masíčko v troubě. Přidala jsem i trochu anglické slaniny na kostičky a ke konci jsem zaprášila moukou na zahuštění a dala trochu octa jako když dělám zelí. Byla vynikající, dokonce jsem si přidala a to kapustu nemusím
Jana V.
(upraveno)
27. 8. 2007, 14:03
@Pája22
Pája22
(upraveno)
23. 8. 2007, 13:21
Jani díky za recept, kapustu jsem nikdy nedělala, protože ji moc nemusím, ale manžel ji pořád škemrá, že ji má moc ráda, tak zkusím váš recept, doufám, že bude spokojený
Jana V.
(upraveno)
23. 8. 2007, 22:22
@Pája22
Určitě bude, pak napište, jak jste uspěla.
Pája22
(upraveno)
23. 8. 2007, 22:28
@Jana V.
Jani určitě napíšu, v sobotu ji zkusím
verju
(upraveno)
22. 8. 2007, 13:15
To je super recept, možná když se to zamíchá s těma rozmačkanýma brambůrkama, tak by se to pak dalo i zapéct sýrem
Jana V.
(upraveno)
23. 8. 2007, 13:19
@verju
nezkoušela jsem, ale určitě je to dobrý nápad.
Mončjatko
(upraveno)
22. 8. 2007, 12:25
Kapustu mám taky moc ráda. Když jí dělám já, tak k cibulce přidávám osmažit i slaninu na kostičky a na konci přidám utřený česnek...mňam .
Jana V.
(upraveno)
23. 8. 2007, 13:19
@Mončjatko
mňam.
dodysek
(upraveno)
22. 8. 2007, 10:44
Mňam, mňam, mňam Nikdy jsem nevěděla co s kapustou, ale tohle je ňamka. Přidala jsem tam Kari. Děkujíííííí
Jana V.
(upraveno)
23. 8. 2007, 13:19
@dodysek
zajímavá kombinace.
maty82
(upraveno)
28. 5. 2007, 21:31
Dobrý den, s vařením mám docela dost zkušeností, ale co je solčanka opravdu nevím! Je to sůl?
bubík4
(upraveno)
28. 5. 2007, 21:32
@maty82
něco jako podravka, ale bez glutamátu ......snad nevadí, že jsem odpověděla za majitelku receptu
Jana V.
(upraveno)
19. 6. 2007, 11:09
@bubík4
vůbec nevadí, nějak nestíhám.
maty82
(upraveno)
5. 6. 2007, 8:46
@bubík4
Děkuji za odpověď, jak tak koukám tak se to oběvuje v hodně receptech, tak budu alespoň v obraze.
madda
(upraveno)
5. 6. 2007, 9:23
@maty82
Dobrý den, taky jsem zprvu zírala, co je to Solčanka, ale ve všech zdravých výživách je běžně k dostání. U nás stojí 33,- Kč/250g. Už běžnou Vegetu - Podravku nepoužívám. Kupuji i masoxy bez glutamátu - taky ve zdravé výživě.
Sarkas
(upraveno)
23. 4. 2007, 11:24
Vážně super chutný recept, dcera baští a baští a i já jsem si dala porci a to kapustu jinak moc nemusím
Jana V.
(upraveno)
23. 4. 2007, 21:39
@Sarkas
Jany
(upraveno)
23. 4. 2007, 13:12
@Sarkas
Prosím já jsem nakrájela kapustu ale byla dlouho tvrdá, čím to? krájíte jen ty vrchní listyy nebo celou? ty velké košťály jsem vykrájela ale stejně byla dlouho tvrdá
Jana V.
(upraveno)
23. 4. 2007, 21:39
@Jany
Jani, tak to vůbec netuším , já většinou ty vrchní listy odstraním (tak 2 - 3) a pak ji nakrájím. Vybírám většinou menší hlavičky, tak jestli jste neměla nějakou velkou, přerostlou... Jinak nevím.
lokynka
(upraveno)
28. 2. 2007, 13:41
Jani, vařila jsem kapustičku dneska a byla úúúúžasnáááááá . Malá sbaštila celou misku, nebýt to pro ni, tak jí to sním. Je to vážně úžasné. Malé ještě nesolím, alei bez toho to bylo mňam. Petra s Julinkou
Jana V.
(upraveno)
1. 4. 2007, 12:16
@lokynka
Díky za pochvalu , já synovi taky ochutnávám.
Tolík
(upraveno)
25. 2. 2007, 9:14
Tak to zkusíme hned zítra, kapustu máme rádi, máme totiž alergii na spoustu potravin a není moc toho co můžem ale tohle vypadá dobře. Napíšu až spapáme .Diana
Jana V.
(upraveno)
25. 2. 2007, 11:09
@Tolík
Určitě napište, věřím že si pochutnáte.
bubík4
(upraveno)
23. 2. 2007, 12:58
Právě jsme to dojedli k obědu, akorát jsem tam nedala tu bramboru. Měli jsme k tomu bramborovou kaši a kuřecí placičky. Vynikající.
radkin
(upraveno)
21. 2. 2007, 8:56
Paní Jano, Váš recept se mi moc líbí, malý má takové věci moc ráda, ale potřebuji poradit, ještě jsem nikdy kapustu nedělala, na toto jídlo použijete čerstvou obyčejnou kapustu koupenou v zelenině nebo růžičkovou kapustu a nebo nějakou mraženou? A ještě jeden dotaz, kapusta se nepodlívá vodou, když se dusí, nepřipaluje se to? Díky za odpověď.
radkin
(upraveno)
1. 4. 2007, 10:53
@radkin
My jsme také již dělali, moc dobré, zbylo i na druhý den, a to jsem k tomu i upekla maso. Chutnalo menšímu i staršímu. Díky za další dobrý recept.
Lukrato
(upraveno)
21. 2. 2007, 9:07
@radkin
Dobrý den Radu, snad se na mě nebude autorka receptu zlobit, že Vám odpovídám já, ale nevím, jak často sem chodí a zřejmě chcete vařit kapustičku dnes. Kupte si normální, čerstvou velkou kapustu ( mě stačila půlka a ještě jsem si zbytek pokrájené dala do mrazáku ). Je to opravdu moc dobré ( ač se to nezdá ). Martínek se po tom mohl umlátit, už jsem ji dělala 3x. Mějte se, Lucka.
radkin
(upraveno)
22. 2. 2007, 19:58
@Lukrato
Moc díky za Vaši odpověď. Jen mi ještě napište, zda jste to podlívala vodou nebo se to dusilo opravdu bez té vody, mám strach, že se to připálí. Díky.
Lukrato
(upraveno)
22. 1. 2007, 9:34
No, to bych taky mohla vyzkoušet. vypadá to moc dobře...
Lukrato
(upraveno)
24. 1. 2007, 12:59
@Lukrato
Tak Janičko, KLOBOUK DOLŮ !!!! Naivně jsem si myslela, že si papáníčko vařím i na zítřek .... chyba lávky....Marťásek zbaštil VŠECHNO!!!! Je to opravdu strááášně dobrý, musela jsem se hodně přemlouvat, abych se do toho nepustila sama. Přitom by jeden řek', že je to taková blbinka. Malému je teprve 10 měsíců ( jé, zrovna dneska ), takže jsem to vůbec nesolila ani nijak nekořenila. Je to vynikající i tak, ta cibulka na másle tomu dá mňamkovou chuť. Kdybyste viděla Martínka, jak se cpal, nestíhala jsem ani nabírat - a dokonce jsem mu pak ke konci dala do ruky lžičku a nechala ho, ať se pěkně učí - no muselo to bejt fakt dobrý, několikrát se sám trefil do pusinky... Dávám a určitě budu vařit častěji!!!! Moc díky za receptík.
Jana V.
(upraveno)
24. 1. 2007, 14:42
@Lukrato
Luci, zjišťuju, že v jednoduchosti je krása (v tomto případě dobrota). Já sama se neupejpám a synovi vždy trošku ujídám Nikdy mi to nedá.
Jana V.
(upraveno)
24. 1. 2007, 14:48
@Jana V.
Ještě můžete kouknout ke mně na koprovku. To je taky bašta pro děti
avynka
(upraveno)
22. 1. 2007, 0:08
Mňam, mňam, mňam.... ....úplně jsem dostala chuť na kapustu. Už jsme ji dlouho neměli, tento týden ji udělám .
Jana V.
(upraveno)
22. 1. 2007, 8:30
@avynka
Určitě vyzkoušejte a pak dejte vědět, jak jste uspěly
bubík4
(upraveno)
21. 1. 2007, 22:51
Že jsem na maso, tak kapustu miluju. Vyzkouším